Ghiduri de stil

Cum sa iți alegi hainele ca bărbat gras

Stilul vestimentar este important pentru orice bărbat dar este cu atât mai important atunci când ești gras sau supraponderal.

Hainele alese într-un mod nepotrivit pot incuraja ideile preconcepute pe care le au oamenii atunci când vad o persoana cu probleme de greutate. Ele în sine nu pot face minuni dar pot schimba impresia din “bărbat gras” în “bărbat mare” care nu pare a fi mare lucru dar în mintea oamenilor coincide cu schimbarea impresiei din “leneș, moale, neîngrijit” în “puternic, impunător, încrezător”.

Mai jos găsești tot ce trebuie sa știi atunci când iți cumperi hainele.

Priorități

Atunci când iți cumperi trebuie sa ai tot timpul în vedere următoarele aspecte:

1. Mărimea potrivita

Cel mai important aspect atunci când iți alegi hainele este ca mărimea sa fie una potrivita și hainele să se așeze bine. Dacă apar cute, umflături sau locuri în care atârna o sa îți dea un aspect neîngrijit. Pe un bărbat mai mare efectul e amplificat și cu atât mai mult cu cât multi prefera sa se îmbrace cu câteva mărimi mai mari în speranța ca asa o sa își ascundă fizicul. Hainele largi nu păcălesc pe nimeni și chiar atrag și mai mult atenția către greutatea ta.

Apoi e aspectul confortului, care pur și simplu nu o sa fie acolo dacă mărimea aleasă nu e cea corectă. Lipsa confortului va afecta dispoziția pe care o ai și felul în care te percep ceilalți.

Începe prin a te măsura și a consulta cu atenție ghidurile de mărimi înainte sa comanzi. Vezi ghidul nostru pentru mărimi aici. Șansele ca ele sa se potrivească perfect sunt destul de mici asa ca găsește-ți un croitor în apropiere care să poată face mici ajustări la hainele pe care le cumperi.

în stânga un exemplu de haine care nu se potrivesc versus cum ar trebui să arate în dreapta.

2. Simplicitate

Dacă ești mare atunci ai deja o prezenta destul de impunătoare. Îmbracă-te cât mai simplu astfel încât sa nu devina un efect copleșitor.

Hainele bune pentru bărbați grași nu au prea multe modele. Urmărește sa fie spatii ample cu o singura culoare care sa îți completeze postura. Spre exemplu prefera mai degrabă jachete cu o singura culoare, cămăși cu dungi discrete etc. în locul modelelor grafice complexe.

3. Ușurința, lejeritate

Hainele groase și grele îți accentuează dimensiunea și te fac sa pari mai voluminos.

Hainele mai groase păstrează mai bine căldura care poate duce la transpirație excesiva care este oricum o problema atunci când ai câteva kilograme în plus. Chiar dacă nu ai probleme cu transpirația tot e bine sa cauți haine mai ușoare.

In locul unor blugi groși încearcă o pereche de pantaloni de lână fină și vei vedea cât de mare e diferența.

Haine potrivite pentru bărbați grași

Cele mai bune haine pentru bărbați grași sunt cele care dau o forma clara și bine definita a corpului. Asta pune costumele, blazerele și jachetele în capul listei. Ele vor înrăma corpul și ii vor da contur.

Pe lângă jachete o pereche de pantaloni vor arata mult mai bine decât una de jeans și vor da un aspect frontal curat și îngrijit. Atunci când e frig afara un pardesiu lung este un mod bun da face impresie.

Haine rele pentru bărbați grași

Lucrurile devin problematice când hainele sunt mai moi și liniile exterioare nu mai sunt atât de bine definite. Asta înseamna ca trebuie sa fii atent atunci când cumperi bluze și pulovere. Faptul ca acoperă talia și suprafața mare plata deasupra burții sunt avantajoase și pot fii potrivite dar fit-ul trebuie sa fie perfect, fără umflaturi sau cute.

Hainele sport au sens când exersezi dar atunci când nu e absoluta nevoie de ele sunt riscante pentru ca nu dau forma corpului. Un alt risc este ca ii duc pe ceilalți cu gândul la stereotipul de leneș fiind atât de informale. Încearcă sa nu pleci de acasă în astfel de haine decât dacă mergi la sala sau la exerciții în jurul casei.

Haine de evitat cu orice preț dacă ești bărbat gras

Cea mai rea varianta este una care combina ceva care este foarte larg, foarte informal și expune multa piele. Ultima nu are legătură cu faptul ca pielea este neatrăgătoare cât cu faptul ca mâinile și picioarele, fiind goale, fac ca toată atenția sa se concentreze pe partea centrala a corpului. Acest lucru evidențiază burta și fundul.

Asa ca ferește-te de tricouri largi, maieuri și short-uri largi. Nu arata bine pe nimeni și cu atât mai mult pe un bărbat mare. Pantalonii scurți în general trebuie evitați, dar mai ales bermudele largi. Părțile inferioare ale picioarelor vor arata ca niște scobitori în comparație și vei avea un aspect foarte încărcat în partea de sus.

In general ca bărbat mare trebuie sa folosești predominant pantaloni, mâneci lungi și sa alegi îmbrăcăminte putin mai formala pentru a arata bine.

6 trucuri ușoare pentru a-ți îmbunătății aspectul ca bărbat gras

Daca urmărești sa iți îmbunătățești aspectul fără sa iți schimbi cu totul garderoba iți prezentam mai jos câteva trucuri simple pe care le poți pune în aplicare de maine.

1. Înlocuiește cureaua cu o pereche de bretele

Curelele nu prea sunt de folos bărbaților cu burți rotunde pentru ca aluneca imediat. O pereche de bretele rezolva problema și dau și un aspect mai bun pantalonilor pentru ca nu mai par sugrumați în partea de sus.

2. Poartă cămășile scoase din pantaloni

O linie dreapta, neteda atrage mai putin atenția asupra burții decât o linie în talie data de locul în care se afla cureaua. De aceea cămășile care pot fi purtate scoase din pantaloni oferă un avantaj. Poți identifica aceste cămăși ca având o linie dreapta în partea de jos față de cele care sunt mai lungi în partea din față și din spate.

In situații formale în care e obligatoriu sa fie cămașa băgată în pantaloni folosește un pulover care sa acopere linia taliei.

3. Poartă accesorii mari

Proporțiile sunt foarte importante când ești un bărbat mare așa ca trebuie sa fii atent ca și accesoriile pe care le porți sa fie pe măsura ta. Optează pentru ceasuri cu cadrane mari, cravate mari, papioane mari etc. Ca un bonus oamenii le considera ca elemente de “putere” care e exact ce vrei în relație cu mărimea ta.

4. Lasă-ți barbă

Nu zicem sa îți lași o barbă lunga ca Mos Crăciun dar o barbă tunsa scurt si bine îngrijită iți vor oferi un aspect mai ferm feței și vor da un contur plăcut. Este important sa fie îngrijită pentru ca altfel vei cădea din nou în plasa stereotipului de leneș.

5. Alege cămăși cu o deschidere mare a gulerului

Pentru ca cel mai probabil ai o fata destul de lata alege un guler care are o deschidere proporționala cu deschiderea fetei. Asta îți va conferi un aspect echilibrat al fetei și îți va oferi loc pentru un nod mare de cravata sau un papion cu nod mare.

6. Când faci muncă manuală folosește o salopeta

In locul blugilor și tricoului care au tendința sa îți expună burta și fundul când lucrezi alege o salopeta. Pe lângă protecția sporită pe care o oferă partea din fata a salopetei contribuie la un aspect mai neted.

Concluzii

Sa te îmbraci bine ca bărbat gras nu diferă foarte mult fata de alți bărbați cu alt tip de corp și se bazează pe onestitate fata de felul în care arăți și pe răbdarea de a găsi haine care sa ți se potrivească.

Într-adevăr iți trebuie mai multa răbdare pentru a le găsii și asta e și motivul pentru care am creat site-ul marimimari.ro

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *