Ghiduri de stil

Cum sa iți alegi hainele ca bărbat gras

Stilul vestimentar este important pentru orice bărbat dar este cu atât mai important atunci când ești gras sau supraponderal.

Hainele alese într-un mod nepotrivit pot încuraja ideile preconcepute pe care le au oamenii atunci când văd o persoană cu probleme de greutate. Ele în sine nu pot face minuni, dar pot schimba impresia din “bărbat gras” în “bărbat mare”, care nu pare a fi mare lucru dar în mintea oamenilor coincide cu schimbarea impresiei din “leneș, moale, neîngrijit” în “puternic, impunător, încrezător”.

Mai jos găsești tot ce trebuie sa știi atunci când iți cumperi hainele.

Priorități

Atunci când iți cumperi trebuie să ai tot timpul în vedere următoarele aspecte:

1. Mărimea potrivită

Cel mai important aspect atunci când iți alegi hainele este ca mărimea sa fie una potrivita și hainele să se așeze bine. Dacă apar cute, umflături sau locuri în care atârnă, îți va da un aspect neîngrijit. Pe un bărbat mai mare, efectul e amplificat și cu atât mai mult cu cât mulți preferă să se îmbrace cu câteva mărimi mai mari în speranța că așa își vor ascunde fizicul. Hainele largi nu păcălesc pe nimeni și chiar atrag și mai mult atenția către greutatea ta.

Apoi e aspectul confortului, care pur și simplu nu va fi acolo dacă mărimea aleasă nu e cea corectă. Lipsa confortului va afecta dispoziția pe care o ai și felul în care te percep ceilalți.

Începe prin a te măsura și a consulta cu atenție ghidurile de mărimi înainte să comanzi. Vezi ghidul nostru pentru mărimi aici. Șansele ca ele să se potrivească perfect sunt destul de mici așa că găsește-ți un croitor în apropiere care să poată face mici ajustări la hainele pe care le cumperi.

În stânga un exemplu de haine care nu se potrivesc versus cum ar trebui să arate în dreapta.

2. Simplicitate

Dacă ești mare, atunci ai deja o prezență destul de impunătoare. Îmbracă-te cât mai simplu astfel încât să nu devină un efect copleșitor.

Hainele bune pentru bărbați grași nu au prea multe modele. Urmărește să fie spații ample cu o singură culoare care sa îți completeze postura. Spre exemplu, preferă mai degrabă jachete cu o singura culoare, cămăși cu dungi discrete etc. în locul modelelor grafice complexe.

3. Ușurință, lejeritate

Hainele groase și grele îți accentuează dimensiunea și te fac sa pari mai voluminos.

Hainele mai groase păstrează mai bine căldura care poate duce la transpirație excesiva care este oricum o problemă atunci când ai câteva kilograme în plus. Chiar dacă nu ai probleme cu transpirația, tot e bine să cauți haine mai ușoare.

În locul unor blugi groși încearcă o pereche de pantaloni de lână fină și vei vedea cât de mare e diferența.

Haine potrivite pentru bărbați grași

Cele mai bune haine pentru bărbați grași sunt cele care dau o forma clară și bine definită a corpului. Asta pune costumele, blazerele și jachetele în capul listei. Ele vor înrăma corpul și îi vor da contur.

Pe lângă jachete, o pereche de pantaloni va arăta mult mai bine decât una de jeans și vor da un aspect frontal curat și îngrijit. Atunci când e frig afară, un pardesiu lung este un mod bun da face impresie.

Haine rele pentru bărbați grași

Lucrurile devin problematice când hainele sunt mai moi și liniile exterioare nu mai sunt atât de bine definite. Asta înseamnă ca trebuie sa fii atent atunci când cumperi bluze și pulovere. Faptul că acoperă talia și suprafața mare plată deasupra burții sunt avantajoase și pot fii potrivite, dar fit-ul trebuie sa fie perfect, fără umflaturi sau cute.

Hainele sport au sens când exersezi dar atunci când nu e absolută nevoie de ele, sunt riscante pentru că nu dau forma corpului. Un alt risc este că îi duc pe ceilalți cu gândul la stereotipul de leneș, fiind atât de informale. Încearcă sa nu pleci de acasă în astfel de haine decât dacă mergi la sală sau la exerciții în jurul casei.

Haine de evitat cu orice preț dacă ești bărbat gras

Cea mai rea variantă este una care combină ceva care este foarte larg, foarte informal și expune multă piele. Ultima nu are legătură cu faptul ca pielea este neatrăgătoare cât cu faptul ca mâinile și picioarele, fiind goale, fac ca toată atenția să se concentreze pe partea centrala a corpului. Acest lucru evidențiază burta și fundul.

Așa că ferește-te de tricouri largi, maieuri și short-uri largi. Nu arată bine pe nimeni și cu atât mai mult pe un bărbat mare. Pantalonii scurți în general trebuie evitați, dar mai ales bermudele largi. Părțile inferioare ale picioarelor vor arata ca niște scobitori în comparație și vei avea un aspect foarte încărcat în partea de sus.

În general, ca bărbat mare trebuie sa folosești predominant pantaloni, mâneci lungi și să alegi îmbrăcăminte puțin mai formală pentru a arăta bine.

6 trucuri ușoare pentru a-ți îmbunătăți aspectul ca bărbat gras

Dacă urmărești să îți îmbunătățești aspectul fără sa iți schimbi cu totul garderoba, iți prezentăm mai jos câteva trucuri simple pe care le poți pune în aplicare de maine.

1. Înlocuiește cureaua cu o pereche de bretele

Curelele nu prea sunt de folos bărbaților cu burți rotunde pentru că alunecă imediat. O pereche de bretele rezolvă problema și dau și un aspect mai bun pantalonilor pentru că nu mai par sugrumați în partea de sus.

2. Poartă cămășile scoase din pantaloni

O linie dreaptă, netedă atrage mai puțin atenția asupra burții decât o linie în talie dată de locul în care se afla cureaua. De aceea cămășile care pot fi purtate scoase din pantaloni oferă un avantaj. Poți identifica aceste cămăși ca având o linie dreapta în partea de jos față de cele care sunt mai lungi în partea din față și din spate.

In situații formale în care e obligatoriu sa fie cămașa băgată în pantaloni folosește un pulover care sa acopere linia taliei.

3. Poartă accesorii mari

Proporțiile sunt foarte importante când ești un bărbat mare așa că trebuie sa fii atent ca și accesoriile pe care le porți sa fie pe măsura ta. Optează pentru ceasuri cu cadrane mari, cravate mari, papioane mari etc. Ca un bonus oamenii le considera ca elemente de “putere” care e exact ce vrei în relație cu mărimea ta.

4. Lasă-ți barbă

Nu zicem sa îți lași o barbă lungă ca Moș Crăciun, dar o barbă tunsă scurt și bine îngrijită iți va oferi un aspect mai ferm feței și vor da un contur plăcut. Este important să fie îngrijită pentru că altfel vei cădea din nou în plasa stereotipului de leneș.

5. Alege cămăși cu o deschidere mare a gulerului

Pentru că cel mai probabil ai o fata destul de lată, alege un guler care are o deschidere proporțională cu deschiderea fetei. Asta îți va conferi un aspect echilibrat al fetei și îți va oferi loc pentru un nod mare de cravata sau un papion cu nod mare.

6. Când faci muncă manuală folosește o salopetă

În locul blugilor și tricoului care au tendința sa îți expună burta și fundul când lucrezi, alege o salopetă. Pe lângă protecția sporită pe care o oferă partea din față a salopetei, contribuie și la un aspect mai neted.

Concluzii

Să te îmbraci bine ca bărbat gras nu diferă foarte mult față de alți bărbați cu alt tip de corp și se bazează pe onestitate față de felul în care arăți și pe răbdarea de a găsi haine care să ți se potrivească.

Într-adevăr iți trebuie mai multă răbdare pentru a le găsi, și ăsta e și motivul pentru care am creat site-ul marimimari.ro

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *