Ghiduri de stil Uncategorized

7 sfaturi ca sa îți alegi mai bine hainele ca femeie plus size

Acest ghid scurt te va ajuta sa iți îmbunătățești garderoba alegând acele haine care iți avantajează formele corpului. Respectând sfaturile de mai jos vei primii mai multe complimente de la cei din jur și te vei simți mai bine în corpul tău.

1. Renunță la hainele care nu îți conturează forma sau sunt prea mari

O părere comuna dar greșita este că dacă iți ascunzi formele oamenii nu își vor da seama de dimensiunile tale. Adevarul e ca nimeni nu e păcalit, ci dimpotrivă, vei părea și mai mare decât ești. Asigura-te ca hainele pe care le porți îți conturează formele scoțând în evidența trăsăturile bune și ascunzându-le pe cele mai putin bune.

2. Negrul nu slăbește și nu este culoarea cea mai potrivita pentru forme plinuțe

Pantalonii de culoare neagră, fustele și alte elemente de îmbrăcăminte negre nu sunt singurele care dau impresia unui corp mai slab. Un outfit potrivit nu e dat numai de culoare. Stilul, felul in care se aseaza hainele, contribuie cel putin la fel de mult. Culorile monotone pot avea un efect similar de “slăbire” și sunt mai stilate decât banalul negru. Folosirea culorilor în jurul fetei va atrage atenția asupra culorii pielii, formei fetei precum și culorii ochilor. Prin efectul contrastant negrul face ca orice culoare a pielii sa para mai deschisa decât este de fapt.

3. Vei găsi mai multe haine cu mărimi mari online decât în magazinele clasice

Hainele cu mărimi mari sunt o nișă restrânsa și de aceea pentru multe magazine fizice nu este rentabil sa le vândă. Costurile pentru vânzători însă sunt mult mai mici în mediul online și astfel vor fi disponibile mai multe produse. Chiar dacă nu poți proba produsele, majoritatea magazinelor online de fashion au oferte bune la returul produselor, la unele fiind chiar gratuit. Urmărește promoțiile cu transport gratuit ca sa iți afli mărimea potrivita la un anumit brand. Vei putea apoi sa comanzi cu încredere mai mare ca vei nimeri mărimea potrivita.

4. Evita pantalonii care se îngustează către glezna

Acest gen de pantaloni va creea efectul de con de înghețată care nu complimentează o forma mai plinuță a corpului. Același lucru e valabil și pentru blugi. Dacă zona șoldurilor sau a fundului e una problematică pentru tine încearcă sa porți pantaloni drepți sau puțin evazați spre glezna. Astfel vei avea un look mai echilibrat și nu vei atrage atât de mult atenția spre zona centrala. Împreuna cu un pantof cu toc vei obține și un efect de alungire a picioarelor.

5. Dacă nu ești foarte înaltă evită jachetele sau bluzele care se termină imediat sub șold

Un corp scund poate părea și mai scund dacă îmbrăcămintea din partea superioara a corpului este prea lunga. Astfel orice jacheta, bluza sau pulover care trece de șold îți va “scurta” și mai mult picioarele. Cauta elemente care se opresc exact în dreptul șoldului pentru a avea efectul maxim de alungire al picioarelor.

6. Investește într-un sutien care să se potrivească perfect

Conform unor studii aproximativ 75% din femei nu își aleg corect mărimea la sutien. E cu atât mai grav cu cât o pereche de sâni mai mare vine și cu un set specific de probleme. De la bretele care iți lasă răni pe spate pana la impresia de sâni lăsați sau cupe prea-pline, toate acestea vor afecta aspectul tău general. Asa ca asigura-te ca îți cumperi un sutien de mărime potrivita fiind foarte atenta la măsurători sau mergi la un magazin specializat în lenjerie în care sa îți facă ei măsurătorile.

7. Ai grijă la diversele sisteme de mărimi și nu cumpăra niciodată haine prea mici

Toate femeile au idee cam ce marime poarta la haine (daca nu esti sigura consulta ghidul nostru de marimi) dar adevarul e ca fiecare brand/designer si producator de haine are propriul sistem de marimi. Asta inseamna ca ce e marimea 54 la unul poate fi 56 sau 58 la altul. Important e cum iti vin hainele si nu ce scrie pe eticheta. Masoara-ti corpul si urmareste intotdeauna ghidul de marimi de pe site inainte sa comanzi.

Concluzie

Indiferent daca esti multumita cu corpul pe care il ai sau urmezi o dieta si vrei sa slabesti e important sa te imbraci bine pentru corpul pe care il ai acum. Hainele potrivite te vor face sa te simti increzatoare, frumoasa si sexy indiferent de formele pe care le are corpul tau si iti vor da increderea de care ai nevoie pentru a reusi in toate demersurile pe care ti le propui (inclusiv cel de a slabi).

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *